Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Išbandykite ir tikrai turėsite savo naują kulinarijos numylėtinį.
Špinatų suktinukas su kreminiu sūriu ir raudonaisiais ikrais atrodo kaip ką tik patiektas vėlyvųjų pusryčių kavinėje, tačiau namuose jį paruošite vos per pusvalandį. Maisto tinklaraštininkės Alenos Karpyuk puslapyje pasirodė receptas, kurį akimirksniu norisi pasilikti sau. Taip būna, kai paprasta gaminimo technologija virsta restorano pristatymu, o keli ingredientai – prabangiu skoniu. Tai ne tik užkandis – tai nedidelė gastronominė puošmena. Švelni žalia plutelė, gaivus kreminis įdaras ir sūrūs, sultingi ikrai sukuria pusiausvyrą, kuri tikrai patiks net tiems, kurie vengia sudėtingų receptų.
Receptas
Ingredientai:
Tešla
- švieži špinatai 150 g
- kiaušiniai 3 vnt.
- miltai 50 g
- druskos 1/3 šaukštelio
- prieskoniai
Užpildymas
- grietinėlės sūris 300 g
- raudonųjų ikrų (dirbtinių, bet geros kokybės)
Pasiruošimas
- Pagrindo paruošimas. Atskirkite trynius nuo baltymų.
- Špinatus, trynius ir druską išplakti iki vientisos masės.
- Sudėkite sausus ingredientus. Miltus persijokite ir supilkite į špinatų pagrindą.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų – būtent jie tešlą padaro minkštą, kaip biskvitą. Palaipsniui supilkite juos, atsargiai maišydami, kad neprarastumėte tūrio.
- Tešlą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai paskleiskite.
- Kepkite 10 minučių 180°C temperatūroje, pyragas turi išlikti elastingas ir neišsausėti.
- Leiskite pyragui atvėsti.
- Patepkite jį kreminiu sūriu ir tolygiai paskirstykite ikrus ant viršaus.
- Atsargiai susukite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30-60 minučių padėkite „stabilizuotis“ šaldytuve.
- Supjaustykite aštriu peiliu.
Kad vyniotinis būtų kuo minkštesnis, plutos neperkepkite ir duokite laiko „pailsėti“ šaldytuve. O jei norite sustiprinti skonį, į kreminį sūrį įberkite smulkiai tarkuotos citrinos žievelės – taip patiekalas bus dar gaivesnis.
Špinatų suktinukas yra įrodymas, kad stilingas pateikimas ir aukščiausios kokybės skonis gali būti paprastas. Išbandykite ir tikrai turėsite savo naują kulinarijos numylėtinį.
