Šis šokoladinis gėrimas yra sveikesnis, nei visi manė: 4 privalumai

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Gėrime yra antioksidantų, kurie skatina širdies veiklą, mažina uždegimus ir gerina nuotaiką

Karštas šokoladas ne tik sušildo, bet ir gali turėti naudos sveikatai. Gėrime yra antioksidantų, kurie skatina širdies veiklą, mažina uždegimus ir gerina nuotaiką. Apie tai praneša sveikatos svetainė.

Naudinga širdies sveikatai

Karšto šokolado gaminimas iš juodojo šokolado arba nesaldinto kakavos miltelių gali turėti naudos širdies ir kraujagyslių sveikatai.

Žurnalas „Nutrients“ rašo, kad kakavoje gausu galingų natūralių junginių, vadinamų flavonoidais, kurie turi antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių. Šie junginiai padeda atsipalaiduoti ir plečia kraujagysles, gerina kraujotaką ir kontroliuoja kraujospūdį.

Kakava arba juodasis šokoladas gali būti ypač naudingi žmonėms, turintiems medžiagų apykaitos sutrikimų, tokių kaip diabetas ar nutukimas.

Kakavos vartojimas yra susijęs su nedideliu, bet reikšmingu sumažinimu:

  • bendro cholesterolio
  • cukraus kiekis kraujyje
  • kraujospūdis

Padidina mineralų suvartojimą

Tamsiame šokolade ir karštame šokolade yra keletas svarbių mineralų, kurių organizmas turi palaikyti būtinus procesus, įskaitant:

  1. magnis – raumenų ir nervų funkcijai palaikyti
  2. geležis – naudojama gaminti baltymus, pernešančius deguonį kraujyje
  3. kalis – palaikyti raumenų funkciją ir perkelti maistines medžiagas į ląsteles
  4. fosforas – stiprinti kaulus ir padėti ląstelėms naudoti energiją
  5. cinkas – svarbus imuninei sistemai palaikyti

Pagerėjusi nuotaika

„Frontiersin“ svetainėje rašoma, kad gurkšnodami šiltą puodelį karšto šokolado galite pagerinti nuotaiką dėl natūralių kakavoje esančių junginių. Tai apima:

  • teobrominas – švelnus stimuliatorius, veikiantis panašiai kaip kofeinas
  • feniletilaminas – gali paskatinti endorfinų išsiskyrimą, kurie sukelia gerą nuotaiką
  • triptofanas – palaiko serotonino gamybą, padeda jaustis ramiai ir subalansuotai

Subalansuotas cukraus kiekis kraujyje

Kakavos miltelių ir karšto šokolado mišiniuose paprastai yra apie 1–2 gramus skaidulų vienoje porcijoje. Tai gali padėti apsisaugoti nuo cukraus kiekio kraujyje šuolių.

Kakavos flavonoidai gali padėti pagerinti organizmo insulino naudojimą ir sumažinti cukraus kiekį kraujyje nevalgius.

Kaip padaryti, kad karštas šokoladas būtų sveikesnis

Karštas šokoladas ne visada yra maistingas. Tačiau kepimas tam tikrais būdais gali padidinti jo naudą sveikatai:

  1. Rinkitės aukštos kokybės juodąjį šokoladą – ieškokite nesaldinto kakavos miltelių arba didelio kakavos turinčio juodojo šokolado, kad gautumėte daugiausiai flavonoidų ir antioksidantų
  2. Ribokite pridėtinio cukraus kiekį – vietoj rafinuoto cukraus ar aromatizuotų sirupų naudokite nedidelius natūralių saldiklių kiekius
  3. Rinkitės maistingą skystą pagrindą – neriebų pieną arba augalinius produktus, tokius kaip migdolų, avižų ar sojų pienas
  4. sveiki priedai – pabandykite į puodelį karštos kakavos įberti žiupsnelį cinamono arba muskato riešuto, kad gautumėte daugiau antioksidantų ir skonio

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai