Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Mes jums pasakysime, kaip greitai paruošti patiekalą, kuris nustebins visą šeimą.
Kvepiančius grikių pyragus lengva paruošti ir jie gali būti verta alternatyva klasikiniams mėsos kotletams. Mes jums pasakysime, kaip greitai paruošti patiekalą, kuris nustebins visą šeimą. Apie tai pranešė „RBC-Ukraine“, remdamasi „YouTube“ kanalu „Smachno ta garneau vdoma“.
Grikių receptas, kuris pakeis įprastus kotletus
Ingredientai:
- malta mėsa – 700 g
- grikiai – 250 g
- svogūnas – 1 vnt.
- kiaušiniai – 2 vnt.
- druska – 1 šaukštelis
- džiovinti česnakai, aitriosios paprikos – po 1/3 šaukštelio
- grietinė – 2 šaukštai
- pomidorų sultys – 300 ml
- pomidorų pasta – 1 šaukštelis
- cukrus ir druska – pagal jūsų skonį
Pasiruošimas
- Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Įdėkite į formą su dangčiu, supilkite pomidorų sultis, pomidorų pastą, grietinę, druską ir cukrų. Viską kruopščiai išmaišykite.
- Grikius nuplaukite ir virkite, kol iškeps. Svogūną supjaustykite kubeliais ir kartu su malta mėsa suberkite į atvėsusius grikius. Suberkite prieskonius, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
- Rankomis formuokite kotletus ir kepkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.
- Tada sudėkite juos į formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
