Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Net ir nevalgantiems pirmųjų patiekalų patiks aromatinga ir maistinga sriuba su lydytu sūriu
Sriuba su lydytu sūriu yra tokia skani, kad ją mielai valgo net išrankūs vaikai. Pridėjus sūrio, jis taps daug labiau patenkintas, net jei jame nėra nieko kito, išskyrus daržoves. Jie patiekalui suteiks subtilaus kreminio skonio ir aksominės tekstūros.
Ši sriuba pravers, kai šaldytuve beveik nieko nėra, bet reikia pamaitinti didelę šeimą. Gaminimui galite naudoti ir kietą lydytą sūrį, ir minkštą sūrį, pavyzdžiui, Yantar.
Sriuba su grybais ir lydytu sūriu
Ingredientai:
- bulvės – 2 vidutinės arba 1 didelė;
- grybai – 300 g;
- svogūnai – 1 vnt .;
- porai – 100 g;
- morkos – 1 vnt .;
- lydytas sūris – 200 g;
- sviestas (kepimui) – 2 šaukštai. l.
- lauro lapas – 2 vnt .;
- druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį;
- žalumynai – krūva;
- balta duona – pagal skonį.
Paruošimas:
- Sriubą galima virti su daržovių arba vištienos sultiniu. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į verdantį sultinį kartu su lauro lapeliais. Virkite 25 minutes. Įpusėjus kepimui, į keptuvę suberkite tarkuotą sūrį.
- Per tą laiką kepkite: susmulkinkite svogūną ir sutarkuokite morkas. Kepkite 2-3 minutes karštoje keptuvėje su aliejumi. Grybus supjaustykite griežinėliais ir suberkite į daržoves. Viską kartu pakepinti 5 minutes. Tada iš keptuvės supilkite šiek tiek sultinio, pavirkite dar 2 minutes ir išjunkite.
- Porą supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite 7 minutes atskiroje keptuvėje su sviestu. Tai neprivalomas žingsnis, tačiau sriuba bus daug kvapnesnė.
- Apkeptas daržoves su grybais suberkite į puodą, įberkite druskos ir pipirų. Suberkite žoleles, išjunkite ugnį ir palikite indą uždengtą 10 minučių. Baltą duoną supjaustykite kubeliais ir išdžiovinkite orkaitėje arba sausoje keptuvėje. Jei ruošiate kreminę sriubą su lydytu sūriu, tada sutrinkite ją trintuvu. Patiekite su krekeriais ir kapotomis žolelėmis.
