Legendinės vokiškos bulvių salotos: kaip jos ruošiamos įvairiose Vokietijos šalyse

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Šis patiekalas jau tapo vokiečių skiriamuoju ženklu

Į Vokietiją atvykstantys turistai anksčiau ar vėliau, pavalgę dešrelių ir išgėrę alaus, paragaus vokiškų bulvių salotų. Jis patiekiamas visuose restoranuose, jį ruošia bet kuri vokietė namų šeimininkė, o vokiečių emigrantai mėgstamo patiekalo receptą išsineša į įvairias pasaulio šalis. Galite jį paruošti Ukrainoje, tačiau svarbu žinoti teisingą technologiją.

Kas išrado vokiškas bulvių salotas

Egzistuoja teorija, kad toks patiekalas pirmą kartą atsirado XIX amžiuje – jį į Ameriką atvežė vokiečių naujakuriai. Būtent nuo to laiko JAV kulinarijos knygose pradėjo atsirasti įvairių variantų bulvių salotos.

Įdomu tai, kad valstijose šis patiekalas siejamas būtent su vokiečiais, bet ne tik ten. 1873 m. buvo išleistas „Didysis kulinarinis žodynas“, jo autorius Aleksandras Diuma (tėvas) knygoje surašė salotų receptą.

Vokiškos bulvių salotos visoje Vokietijoje ruošiamos skirtingai, priklausomai nuo žemės. „Deutsche Welle“ rašo, kad bavariškos bulvių salotos gardinamos padažu, pagamintu iš sultinio ir garstyčių. Ten pat reikia įpilti acto, būtinai įberti druskos, pipirų ir cukraus.

Hamburgo receptas yra savaip unikalus – šiaurės Vokietijos skanėste rasite lengvai sūdytos silkės ir majonezo užpilo. Brandenburge gyvenančios šeimininkės vaišina vokiškas bulvių salotas su raugintais agurkais ir krapais, o švabai tikrai negali paruošti salotų be smulkintų svogūnų, acto ir aliejaus.

Kaip gaminti vokiškas bulvių salotas – receptas iš Bavarijos

Kiekviena ukrainietė namų šeimininkė gali pasirinkti sau tinkamą gaminimo technologiją ir savarankiškai pagaminti ikoninį patiekalą iš Vokietijos. Pamatysite patys, kaip lengva paruošti tokias bulvių salotas – klasikinį Bavarijos šeimininkių receptą, kurį gali padaryti bet kuris ukrainietis.

Ingredientai:

  • vienas kilogramas bulvių;
  • vienas sultingas svogūnas;
  • du šaukštai acto;
  • kelių žalių svogūnų;
  • viena stiklinė karšto mėsos sultinio;
  • vienas šaukštas garstyčių;
  • vienas arbatinis šaukštelis medaus;
  • kelių šaukštų aliejaus;
  • druskos ir pipirų.

Paruošimas:

  1. Bulves išvirkite su lupenomis, smulkiai supjaustykite griežinėliais. Svogūną susmulkinkite, užpilkite actu (ne daugiau kaip šaukštą) ir palikite. Į bulves suberkite svogūną, išmaišykite.
  2. Susmulkinkite žalius svogūnus ir ant viršaus pabarstykite daržoves.
  3. Į mėsos sultinį supilkite šaukštą acto, įdėkite šaukštą garstyčių, šaukštą medaus, kelis šaukštus aliejaus, druskos, pipirų.
  4. Padažą užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Vokiškas bulvių salotas galite patiekti iš karto su garstyčių užpilu arba leisti pastovėti 2-3 valandas ir tik tada išbandyti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai