Kodėl virtuvė atrodo ankšta: dizaineriai įvardijo 7 pagrindines klaidas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Tai gali būti pataisyta

Ankšta virtuvė nebūtinai turi reikšti mažą virtuvę. Netgi erdvi erdvė gali atrodyti ankšta, jei ji netinkamai suplanuota ar sutvarkyta – nesvarbu, ar tai būtų išdėstymas, dizainas ar tiesiog erdvės panaudojimo būdas.

Geros naujienos: norint vizualiai „išplėsti“ virtuvę, jums nereikia didelio remonto, rašo „The Spruce“. Interjero dizaineriai paaiškina, kodėl virtuvė gali jaustis perpildyta ir ką su tuo daryti.

Per daug dalykų ant stalviršių

Tai dažna klaida: kavos aparatą, virdulį ir kitus naudingus daiktus norisi turėti po ranka. Tačiau kuo daugiau objektų ant darbinio paviršiaus, tuo mažiau vietos lieka darbui.

„Žmonės dažnai palieka smulkius prietaisus ant vertingų stalviršių, net jei jų beveik nenaudoja“, – sako interjero dizainerė Candice Stratton.

Paprastas sprendimas – ekspozicijoje palikti tik tuos prietaisus, kuriuos naudojate kasdien, o likusius sudėti į spinteles.

Prastas apšvietimas

Keista, bet dėl ​​silpnos arba prastai išdėstytos šviesos virtuvė atrodo mažesnė.

„Jei stalviršio nugarėlė prie sienos nėra apšviesta, atrodo, kad ji išnyksta“, – aiškina Stratton.

Pabandykite pakeisti silpnąsias lemputes (atsižvelgkite į leistiną galią). Arba įrenkite apšvietimą po spintele, kad paryškintumėte tamsias vietas. Virš darbinių paviršių galite pakabinti pakabinamus šviestuvus.

Sunkios sieninės spintos

Kai sienos vizualiai perkraunamos, akis neturi kur ilsėtis.

„Sunki viršutinių spintelių linija sukuria spaudimo jausmą iš viršaus, ypač mažose virtuvėse ar tamsiose spintelėse“, – sako dizainerė Jacqueline Cerdy Morrison.

Tai sunkiau ištaisyti: galite išimti kai kurias sienines spinteles, pakeisti duris stiklinėmis arba pridėti atvirų lentynų. Arba galite nuspręsti visiškai atsisakyti „viršūnių“ – virtuvė taps vizualiai lengvesnė.

Prastas išdėstymas

Stratton teigimu, tai dažniausia ir brangiausia klaida.

Jei statote ar pertvarkote virtuvę, pagalvokite apie eismo srautą. Ar žmonės turi įeiti į darbo trikampį, kad įeitų į kitą kambarį ar į lauką? Ar šaldytuvo atidarymas trukdo gaminti?

„Palikite daug vietos judėti“, – pataria ji. Virtuvė gali būti maža, bet ji turi būti gerai suplanuota.

Neteisingas zonavimas

Kiekvienoje virtuvėje yra saugojimo, paruošimo, maisto ruošimo ir valymo vietos. Jei jie persidengia, atsiranda chaosas – ir susigrūdimo jausmas.

„Prastas zonavimas sukuria nereikalingas kamščius, o virtuvė atrodo mažesnė nei yra“, – sako Morrisonas.

Sprendimas – padidinti atstumą tarp zonų, ypač saloje, kur netvarka labiausiai pastebima.

Sala mažoje virtuvėje

„Nėra nieko blogiau, nei bandyti paversti salą į erdvę, kurioje ji nepriklauso“, – sako dizainerė Chasity Centeno.

Dėl to sutrinka kraujotaka ir susidaro siauri praėjimai. Jei virtuvė nedidelė, pagalvokite apie alternatyvas: „bokštus“ su techninėmis erdvėmis, pakėlimo mechanizmus apatinėse spintelėse ir kt.

„Salai reikia mažiausiai 106 centimetrų laisvos erdvės iš visų pusių ir mažiausiai trijų baro kėdžių. Jei tai nepadeda, atsisakykite salos”, – pataria ji.

Nesutvarkyti stalčiai ir spintelės

Kai atidarai spintą ir ant tavęs iškrenta konteinerių dangčiai, atrodo, kad neužtenka vietos – ir smegenys sako: „Man reikia daugiau vietos“.

Išeitis – organizavimo sistemos: įdėklai, skirstytuvai, konteineriai. Kuo lengviau gauti daiktą, tuo mažiau netvarkos.

Net šiek tiek patobulinus ergonomiką, virtuvė tampa erdvesnė.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai