Ką daryti kepant bulves, kad jos nepriliptų prie keptuvės: veiksmingas gyvenimo įsilaužimas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Kodėl bulvės prilimpa prie keptuvės ir kaip teisingai kepti: profesionalių virėjų paslaptys

Daugelis žmonių susiduria su ta pačia problema: bulvės atkakliai prilimpa prie keptuvės, net jei įpilate daugiau augalinio aliejaus. Dėl to vietoj skanių, net auksinių gabalėlių, gaunamas suteptas mišinys. Profesionalūs šefai jau seniai pastebėjo, kad problema yra ne keptuvėje ar aliejaus kiekyje – priežastis kita. Yra vienas labai paprastas triukas, leidžiantis kepti bulves taip, kad jos nesuliptų ir įgautų traškią auksinę plutą.

Vienintelis veiksmas, kurio reikia imtis – tai neleisti bulvėms prilipti

Prieš kepant bulves reikia gerai nuplauti šaltu vandeniu ir išdžiovinti. Kodėl tai veikia? Bulvių paviršiuje yra didelis krakmolo sluoksnis. Būtent šis krakmolas tampa „klijais“, per kuriuos gabalėliai:

  • prilipti prie karštos keptuvės;
  • pertrauka;
  • neraudonuokite tolygiai;
  • virsta koše, o ne traškia plutele.

Jei bulves kelis kartus perplausite, kol vanduo taps skaidrus, ir nusausinsite popieriniu rankšluosčiu, krakmolo perteklius išnyks ir jos nebelips prie keptuvės paviršiaus.

Kaip teisingai kepti bulves, kad jos nepriliptų prie keptuvės

  1. Bulves supjaustykite vienodais gabalėliais. Taip pamažu keps.
  2. 2 kartus nuplaukite švariu vandeniu. Taip pašalinsite kuo daugiau krakmolo.
  3. Visiškai išdžiovinkite. Drėgmė yra traškumo priešas.
  4. Keptuvė turi būti gerai įkaitinta. Aliejus pilamas tik pakaitinus.
  5. Nevartykite dažnai. Leiskite gabalėliams „suimti“ į plutą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai