Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Desertas bus puikus priedas prie šventinio stalo.
„Malkos po sniegu“, „Smerekovaya Izba“ arba „Vienuolynas Izba“ – kad ir kaip jie vadintų šį pyragą su vyšnių vamzdeliais, gausiai apteptą grietine. Puikiai tiks prie arbatos ir kavos, taip pat bus puikus desertas šventiniam stalui. TSN.ua paruošė virėjos Valerijos Matrokhinos deserto receptą.
Receptas
Ingredientai
testui:
- 300 g miltų,
- 200 g 82,5% sviesto (šaldyto),
- 200 g 20% grietinės
- 1 valgomasis šaukštas. l. Sachara.
užpildymui:
- 1 kg vyšnių,
- 80 g cukraus,
- 80 g krakmolo.
kremui:
- 700 g 20% grietinės
- 300 g grietinėlės 33% (šalta),
- 250 g cukraus pudros,
- 10 g vanilinio cukraus.
- Ingredientai dekoravimui
- 50 g juodojo šokolado,
- 50 ml grietinėlės.
Pasiruošimas
- Šaldytą sviestą sutarkuokite ant stambios trintuvės. Sumaišykite su miltais ir cukrumi iki purios masės. Po to įpilkite grietinės.
- Greitai užminkykite minkštą tešlą – tiesiog sumaišykite ingredientus. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir šaldykite 40–60 minučių.
- Sumaišykite vyšnias su cukrumi. Įpilkite krakmolo ir gerai išmaišykite.
- Padalinkite tešlą į 15 dalių. Kiekvieną labai ploną iškočiokite į stačiakampį. Į centrą įdėkite vyšnių įdaro juostelę. Tvirtai susukti į vyniotinį ir gerai užspausti kraštus.
- Dėkite vamzdelius ant kepimo skardos, siūle žemyn. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol apskrus. Kai vamzdeliai iškeps, leiskite jiems visiškai atvėsti.
- Kremo ruošimas. Šaltą grietinėlę išplakite su cukraus pudra, kol susidarys minkštos smailės. Įpilkite grietinės ir vanilinio cukraus. Švelniai išmaišykite mentele arba maišytuvu.
- Formą, kurioje bus patiekiamas desertas, patepkite kremu. Išdėstykite vamzdelius sluoksniais stiklelio pavidalu, kiekvieną sutepdami kremu.
- Viršų ir šonus gerai patepkite kremu ir suformuokite trobelės formą. Tortą padėkite į šaldytuvą nakčiai.
- Papuošti ryte. Grietinėlę pakaitinkite iki karštos, bet neužvirimo. Sudėkite šokolado gabalėlius ir išmaišykite iki vientisos masės. Šiuo mišiniu užpilkite „namelio” viršų.
