Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Vos trys vaisiai per dieną ne tik nudžiugins smaližius, bet ir taps galinga atjauninimo priemone.
Pasirodo, švytinčios odos ir geros sveikatos paslaptis slypi ne elitinio kremo indelyje, o lentynoje su džiovintais vaisiais. Kokius vaisius turėtumėte valgyti, kad oda būtų graži, sako Onet.
Kokius džiovintus vaisius reikėtų valgyti, kad oda būtų graži?
Vos trys vaisiai per dieną ne tik patenkins jūsų potraukį saldumynams, bet ir taps galinga atjauninimo priemone. Po 30 dienų reguliaraus naudojimo oda tampa lygesnė, stangresnė ir gyvybingesnė. Šio paprasto mitybos pakeitimo efektas dažnai pranoksta daugelio kosmetikos gaminių rezultatus.
Džiovintos figos yra naudos koncentratas. Džiovinimo procesas žymiai padidina skaidulų, mineralų ir antioksidantų kiekį.
Sveikatos matematika paprasta: 2-4 vaisių porcijoje (apie 40 g) yra tiek pat:
- Kalis, kaip ir bananuose;
- Kalcio, kaip saujoje migdolų;
- Vario, kaip ir saulėgrąžų sėklų šaukšte.
Ir visa tai tik su 100 kalorijų. Tai idealus užkandis, kuris negadina jūsų figūros, tačiau suteikia sotumo jausmą ilgam.
Kaip figos veikia odą
Kodėl figos vadinamos „valgoma kosmetika“?
Natūralus kolagenas
Vaisiuose esantis varis ir cinkas yra būtini kolageno, baltymo, atsakingo už odos elastingumą ir raukšlių nebuvimą, sintezei.
Apsauga nuo senėjimo
Polifenoliai kovoja su laisvaisiais radikalais, sulėtindami su amžiumi susijusius pokyčius.
Švarus veidas
Didelis skaidulų kiekis normalizuoja žarnyno veiklą. Ir, kaip žinia, sveikas žarnynas tolygus švariai odai be bėrimų, uždegimų ir nuobodžios spalvos.
Kam dar naudinga figa?
Stiprūs kaulai
Trys figos suteikia beveik 10% jūsų dienos kalcio poreikio (tiek pat, kiek stiklinė pieno!). Tai dovana tiems, kurie nevartoja pieno produktų.
Širdis ir kraujagyslės
Produktas padeda stabilizuoti gliukozės ir cholesterolio kiekį.
Detox
Pektinai ir skaidulos veikia kaip minkštas „šepetėlis“ kūnui, pagreitina medžiagų apykaitą ir pašalina toksinus.
Kaip teisingai valgyti figas
Geriausias būdas – figas valgyti kaip desertą po vakarienės arba dėti į patiekalus: jos puikiai dera su avižiniais dribsniais, rikotos skrebučiais, rukolos ir riešutų salotomis.
Nepamirškite, kad figose gausu natūralių cukrų. Žmonės, sergantys cukriniu diabetu, turėtų apsiriboti iki trijų per dieną ir derinti juos su baltymais arba riebalais (pvz., riešutais ar jogurtu), kad išvengtų cukraus kiekio kraujyje šuolių.
