Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Daugelis namų šeimininkių jau išbandė šią tendenciją savo virtuvėse.
Kadangi dabar naminių ridikėlių metas, metas įtraukti į valgiaraštį šia ankstyvo pavasario daržove. Socialiniuose tinkluose paplito vaizdo įrašas apie marinuotus ridikėlius ir šią tendenciją savo virtuvėse jau išbandė daugelis šeimininkių. Kulinarijos tinklaraštininkė Christine Azizian taip pat pasidalino pasiteisinusiu marinuotų ridikėlių receptu. Jis paruošiamas greitai ir lengvai, pasirodo nepaprastai skanus ir aromatingas.
Marinuoti ridikai
Ingredientai
- ridikėliai – 500 gr;
- česnako – 2-3 skiltelės (galima naudoti mažiau ar daugiau);
- čili pipiras;
- druska – 1 šaukštelis;
- cukrus – 1 šaukštelis;
- juodieji pipirai (arba pipirų mišinys) – 1/3 šaukštelio;
- vanduo – 40-50 ml;
- actas 9% – 2 v.š. l;
- alyvuogių aliejus – 2-3 šaukštai. l;
- šviežių krapų.
Paruošimas:
- Ridikėlius lengvai pamuškite plaktuku arba kočėlu, kaip parodyta vaizdo įraše. Į gilų dubenį suberkite smulkiai supjaustytą česnaką, susmulkintus krapus ir smulkintus pipirus, užpilkite actu ir alyvuogių aliejumi (galima ir saulėgrąžų), vandens, įberkite druskos ir cukraus.
- Ten nusiųskite ridikėlius, viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad daržovės prisisotintų marinato.
- Šiuos ridikėlius galima pasiūlyti ir svečiams kaip užkandį ant šventinio stalo.
