Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Tai ne tik omletas, bet sotus ir skanus patiekalas, kuris vienodai tinka ir pusryčiams, ir visai dienai
Omletų gaminimo receptų yra šimtai, o kiekviena šeimininkė turi savo patikrintą metodą. Kulinarijos tinklaraštininkė Katerina Movchan pasakojo ir parodė, kaip pasigaminti ne tik omletą, bet ir sotų bei skanų patiekalą, kuris vienodai tinka ir pusryčiams, ir visai dienai.
Omletas bandelėje su rūkyta krūtinėlė
Ingredientai:
- rūkyta krūtinėlė (šoninė) – 100 g;
- bandelės – 3 vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- grietinė – 3 šaukštai. l;
- švelnios garstyčios – 1 šaukštelis;
- kietas sūris – 50 g;
- petražolės (smulkiai pjaustytos) – pagal skonį;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (režimas iš viršaus-apačios su konvekcija).
- Dabar reikia paruošti kiaušinių įdarą. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, garstyčias, pusę tarkuoto sūrio, petražoles, druską ir pipirus.
- Šoninę supjaustykite mažais kubeliais.
- Iškirpkite kiekvienos bandelės centrą. Įdėkite krūtinėlę į vidų, įpilkite iki viršaus kiaušinio plovimo ir pabarstykite sūriu.
- Įdėkite bandeles į orkaitę 15-20 minučių.
- Patiekite šį omletą su šviežiomis daržovėmis.
