Kopūstų salotos, kurios valo, gaivina ir suteikia energijos

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Šią kopūstų veislę pirmieji paminėjo senovės romėnai. Šiuo metu jis aktyviai auginamas švelnaus klimato šalyse.

2025-aisiais į kulinarinę madą grįžta kopūstai (šaltieji kopūstai). Tai nenuostabu: žalumynai turtingi vitaminais, sodraus skonio ir puikiai dera su vasarinėmis daržovėmis, teigia RBC-Ukraine (projektas „Styler“).

Kodėl kopūstai vėl populiarėja?

Lapiniai kopūstai (šalti kopūstai) arba dar kitaip vadinami kopūstai yra laikomi supermaistu: juose yra vitaminų A, C, K, antioksidantų ir skaidulų.

2025 m. jis vėl tapo madingu dėl savo universalumo, maistinių savybių ir tendencijos gaminti „tikrąjį“ maistą be per didelio apdorojimo. Jis turi priešuždegiminių savybių, padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir palaiko sveiką odą ir akis.

Šią kopūstų veislę pirmieji paminėjo senovės romėnai. Dabar jis aktyviai auginamas švelnaus klimato šalyse – Italijoje, Prancūzijoje, Nyderlanduose, Šiaurės Amerikoje.

Viduramžių Europoje kopūstai buvo pagrindinė žalialapė lapinė žaliava, kol buvo pristatytos kitos kopūstų rūšys. Kopūstai šaltuoju metų laiku buvo vartojami kaip maistinių medžiagų šaltinis. XX amžiuje kopūstai nebuvo labai populiarūs, tačiau 2010 metais jie vėl atėjo į madą kaip supermaistas, detoksikacinės dietos, veganiškų patiekalų ir kokteilių ingredientas.

Norint pasiekti geriausią efektą, lapinius kopūstus rekomenduojama vartoti šviežius arba lengvai garintus – taip išsaugoma daugiau vitaminų.

Patarimas: prieš dėdami į salotas kopūstų lapus įmasažuokite druska arba keliais lašais aliejaus – taip jie bus minkštesni ir skanesni.

Salotos su kopūstų, ridikėlių ir citrinų užpilu

Ingredientai:

  • lapiniai kopūstai – 1 krūva
  • ridikai – 5-6 vnt
  • agurkas – 1
  • žalieji svogūnai – 2 plunksnos
  • citrinos sultys – 2 šaukštai. šaukštai
  • alyvuogių aliejus – 2 šaukštai. šaukštai
  • druska, pipirai – pagal savo skonį

Paruošimas:

  1. Kopūstą nuplaukite, pašalinkite stambias gyslas, supjaustykite gabalėliais. Sutrinkite rankomis su žiupsneliu druskos.
  2. Ridikėlį ir agurką supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną susmulkinkite.
  3. Sumaišykite ingredientus, įpilkite citrinos sulčių ir aliejaus. Išmaišykite ir viskas.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai