Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Net pradedantieji virėjai gali paruošti tokį skanėstą
Kepti kalmarai – patiekalas, kurį galima rasti Viduržemio jūros regiono virtuvėje. Žalios jūros gėrybės supjaustomos žiedais, tada apvoliojamos miltuose ir kepamos augaliniame aliejuje. Kai kuriuose Ispanijos regionuose, pavyzdžiui, Madride, į tešlą dedama alaus ar kiaušinio, o aptepimui kartais naudojami džiūvėsėliai.
Bet kurio ispaniško baro meniu galite rasti tokį užkandį, kuriame keptos jūros gėrybės patiekiamos kaip „tapas“ – skanėstas prie alaus. Sužinokite, kaip gaminti kalmarų žiedus pagal skirtingus receptus.
Kepti kalmarų žiedai – receptas su alumi
Kalmarų žiedus tešloje galima paruošti naudojant skirtingus apkepus. Rekomenduojame išbandyti ispanišką receptą ir į miltus įpilti bokalą alaus – taip tešla taps traškesnė.
Ingredientai:
- pusė kilogramo kalmarų skerdenų;
- viena stiklinė miltų;
- vienas bokalas alaus;
- du vištienos kiaušinių baltymai;
- pusė šaukšto augalinio aliejaus;
- du arbatiniai šaukšteliai druskos;
- dvi stiklinės rafinuoto augalinio aliejaus.
Paruošimas:
- Kalmarus būtinai atitirpinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu, pašalinkite chitininę plokštelę ir ploną odelę. Į puodą ar dubenį supilkite geriamąjį vandenį ir padėkite ant ugnies.
- Įberkite druskos, sudėkite jūros gėrybes į verdantį vandenį ir prisiminkite, kiek laiko reikia virti kalmarų žiedus, tiksliau, visas skerdenas. Tai turėtų būti daroma ne ilgiau kaip tris minutes, kitaip jūros gėrybės bus „gumos”.
- Nupilkite vandenį ir palaukite, kol jūros gėrybės atvės. Kai tai atsitiks, supjaustykite kalmarus žiedais. Į atskirą dubenį supilkite miltus, supilkite alų, sviestą ir druską, vėl išmaišykite.
- Atskirkite baltymus nuo trynių, plakite mikseriu iki purių putų.
- Baltymus supilkite į tešlą ir vėl išmaišykite. Į gilų puodą supilkite rafinuotą augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite.
- Pamerkite kalmarus į tešlą ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių po 3-5 minutes. Jei norite, jūros gėrybes galite sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų likučius.
