Kaip tešloje pasigaminti traškius kalmarų žiedus: žingsnis po žingsnio receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Net pradedantieji virėjai gali paruošti tokį skanėstą

Kepti kalmarai – patiekalas, kurį galima rasti Viduržemio jūros regiono virtuvėje. Žalios jūros gėrybės supjaustomos žiedais, tada apvoliojamos miltuose ir kepamos augaliniame aliejuje. Kai kuriuose Ispanijos regionuose, pavyzdžiui, Madride, į tešlą dedama alaus ar kiaušinio, o aptepimui kartais naudojami džiūvėsėliai.

Bet kurio ispaniško baro meniu galite rasti tokį užkandį, kuriame keptos jūros gėrybės patiekiamos kaip „tapas“ – skanėstas prie alaus. Sužinokite, kaip gaminti kalmarų žiedus pagal skirtingus receptus.

Kepti kalmarų žiedai – receptas su alumi

Kalmarų žiedus tešloje galima paruošti naudojant skirtingus apkepus. Rekomenduojame išbandyti ispanišką receptą ir į miltus įpilti bokalą alaus – taip tešla taps traškesnė.

Ingredientai:

  • pusė kilogramo kalmarų skerdenų;
  • viena stiklinė miltų;
  • vienas bokalas alaus;
  • du vištienos kiaušinių baltymai;
  • pusė šaukšto augalinio aliejaus;
  • du arbatiniai šaukšteliai druskos;
  • dvi stiklinės rafinuoto augalinio aliejaus.

Paruošimas:

  1. Kalmarus būtinai atitirpinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu, pašalinkite chitininę plokštelę ir ploną odelę. Į puodą ar dubenį supilkite geriamąjį vandenį ir padėkite ant ugnies.
  2. Įberkite druskos, sudėkite jūros gėrybes į verdantį vandenį ir prisiminkite, kiek laiko reikia virti kalmarų žiedus, tiksliau, visas skerdenas. Tai turėtų būti daroma ne ilgiau kaip tris minutes, kitaip jūros gėrybės bus „gumos”.
  3. Nupilkite vandenį ir palaukite, kol jūros gėrybės atvės. Kai tai atsitiks, supjaustykite kalmarus žiedais. Į atskirą dubenį supilkite miltus, supilkite alų, sviestą ir druską, vėl išmaišykite.
  4. Atskirkite baltymus nuo trynių, plakite mikseriu iki purių putų.
  5. Baltymus supilkite į tešlą ir vėl išmaišykite. Į gilų puodą supilkite rafinuotą augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite.
  6. Pamerkite kalmarus į tešlą ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių po 3-5 minutes. Jei norite, jūros gėrybes galite sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų likučius.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai