Kaip rūgščius mandarinus pasaldinti per 15 minučių: paprastas triukas, apie kurį žino nedaugelis

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Šis paprastas būdas greitai sutaupys mandarinus, todėl jie bus saldūs ir sultingi be pastangų.

Būna, kad namie turi visą krūvą mandarinų, tačiau vietoj laukto saldumo jie pasirodo rūgštoki arba neskanūs. Gaila jį išmesti; valgyti tai visiškas nusivylimas. Laimei, yra labai paprastas ir beveik nežinomas būdas, kuris per 15 minučių gali visiškai pakeisti mandarinų skonį ir padaryti juos daug saldesnius. Jums nereikės jokių prieskonių ar cukraus – tik to, ko yra kiekvienoje virtuvėje.

Kaip rūgščius mandarinus pasaldinti per 15 minučių

  • Įdėkite mandarinus į šiltą vandenį. Užpildykite dubenį šiltu, o ne karštu maždaug 45°C vandeniu. Mandarinus visiškai panardinkite ir palikite 10 minučių. Ką tai duoda? Veikiant karščiui, žievelės ląstelės plečiasi ir vaisiai pradeda išskirti bei aktyviau perskirstyti natūralų cukrų. Dėl to skonis tampa švelnesnis ir saldesnis.
  • Kiekvieną vaisių lengvai apvoliokite. Po šiltos vonios paimkite mandariną ir delnu lengvai apvoliokite ant stalo. Kodėl taip yra? Taip suminkštėja vidinės membranos, susimaišo sultys – ir skonis tampa lygesnis, malonesnis ir mažiau rūgštus.
  • Prieš patiekdami atšaldykite. Mandarinus padėkite į šaldytuvą dar 5 minutėms. Atvėsus saldumas jaučiamas stipriau – tai citrusinių vaisių savybė.
  • Mandarinų sudėtyje yra natūralios rūgšties ir fruktozės. Karštyje cukrus atrodo šviesesnis, o rūgštis pastebimai susilpnėja. Šis paprastas procesas pagerina net rūgštiausių citrusinių vaisių skonį.

Papildoma pagalba labai rūgštiems vaisiams

Jei mandarinai visiškai nesėkmingi, pabandykite padaryti nedidelį įpjovimą ir 10 minučių pamirkyti vandenyje su šaukšteliu druskos. Druska sumažins rūgštingumą, bet skonio nepajusite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai