Kada sūdyti vandenį bulvėms: kulinarinės diskusijos pagaliau nutrūko

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Vieni teigia, kad reikia sūdyti šaltą vandenį, kiti – tik karštą ar net verdantį vandenį

Klausimas, kada tiksliai įpilti druskos į vandenį prieš verdant ar po jo, daugelį metų buvo ginčų šaltinis virtuvėje. Vieni teigia, kad reikia sūdyti šaltą vandenį, kiti – tik karštą ar net verdantį vandenį. Atsakymą į šį klausimą pateikia RBC-Ukraine su nuoroda į lenkų mokslininkės profesorės Katarzynos Syuzdak „Instagram“.

Kada sūdyti vandenį

Specialisto teigimu, praktiškai nėra skirtumo, kada tiksliai įberi druskos.

Profesorius pastebi, kad sūrus vanduo turi mažesnę šiluminę talpą nei gėlas, todėl įšyla kiek greičiau. Tačiau yra niuansas, kad įpylus druskos, vandens virimo temperatūra pakyla. Tačiau realiame gyvenime poveikis yra minimalus.

Jei į 1 litrą vandens įbersite arbatinį šaukštelį druskos, virimo temperatūra padidės tik 0,05°C. Jis toks subtilus, kad gamindami nepastebėsite skirtumo.

„Taigi nėra prasmės ginčytis, kada tiksliai sūdyti vandenį“, – daro išvadą Syuzdakas.

Papildomas patarimas

Komentaruose ji pažymi, kad bulves reikėtų supjaustyti vienodo dydžio, kad jos iškeptų tolygiai.

Taigi atsakymas paprastas: įberkite druskos tada, kai jums patogu; jis praktiškai neturės įtakos skoniui ar gaminimo laikui. Toks patarimas gali kartą ir visiems laikams išspręsti įsisenėjusį kulinarinį ginčą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai