Jis nesudegs ir neliks žalias: ką daryti, kad orkaitėje patiekalai iškeptų tolygiai

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Kai kurios orkaitės, tiek senos, tiek naujos, turi problemų dėl netolygaus maisto kaitinimo ir kepimo

Dažniausiai nutinka taip, kad apkepo apačia apdega, tačiau viršus tinkamai neįkaista, lieka blyškus ir nepatrauklus, o tai sumažina apetitą keliančią patiekalo išvaizdą.

Ekspertai dalijasi dviem paprastais, bet veiksmingais būdais, padedančiais užtikrinti tolygų kepimą bet kurioje orkaitėje. Garantuojama, kad jie pagerins rezultatą ir išvengs problemų dėl netolygaus šildymo.

Vienas iš patikrintų būdų yra įdėti karščiui atsparų vandens indą į orkaitės dugną. Tai padidina drėgmę ir padeda tolygiai įkaisti orkaitę, ypač apačioje. Dėl susidarančių garų šiluma pasiskirsto sklandžiau, neleidžiant dugnui perkaisti ir degti. Šis metodas dažnai naudojamas kepant duoną ir kai kuriuos pyragus, o tai duoda gerų rezultatų.

Antrasis būdas – stelažą suvynioti į foliją ir padėti po skarda, ant kurios kepamas patiekalas. Folija veikia kaip šilumos atšvaitas, mažinantis kepinių dugno perkaitimą.

Tai efektyviai apsaugo nuo degimo, nes dalis šilumos atsispindi nuo apatinio elemento, tolygiai paskirstant šilumą visoje orkaitėje.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai