Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Ne visi žino, kad pasirinkus tinkamą mėsą patiekalas gali būti ne tik skanesnis, bet ir naudingas sveikatai
Prasidėjus šiltoms dienoms dar labiau populiarėja tradicinės lauko iškylos su aromatingu šašlyku. Tačiau ne visi žino, kad pasirinkus tinkamą mėsą patiekalas gali būti ne tik skanesnis, bet ir naudingas sveikatai. RBC-Ukraine pasakoja, iš kokios mėsos bus sveikiausias kebabas.
Kokia mėsa pati geriausia ir sveikiausia kepsninei?
Mitybos specialistai įvardijo sveikiausią kepsniams skirtą mėsą – kalakutieną.
Turkija yra laikoma idealiu pasirinkimu dėl savo unikalių savybių. Jame yra daug baltymų, kuriuos organizmas lengvai pasisavina, ir mažiausiai kenksmingų riebalų. Specialistų teigimu, reguliarus kalakutienos patiekalų vartojimas padeda išlaikyti raumenų masę, gerina medžiagų apykaitą ir padeda stiprinti imuninę sistemą.
Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į tai, kad kalakutienoje gausu svarbių mikroelementų: geležies, cinko, fosforo ir kalio. O didelis B grupės vitaminų, ypač B6 ir B12, kiekis palaiko nervų sistemos sveikatą ir skatina tinkamą širdies veiklą.
Be to, kalakutiena yra hipoalergiška, todėl ji saugi žmonėms, turintiems jautrią virškinimo sistemą arba linkusiems į alergiją maistui. Skirtingai nuo kiaulienos ar riebios jautienos, kalakutienos kebabas yra lengvesnis už skrandį ir nesukelia sunkumo jausmo pavalgius.
Kuris kalakuto gabalas yra geriausias?
Specialistai pataria rinktis kalakuto filė be odelės arba šlauneles, kad išlaikytumėte maksimalią naudą. Marinatui rekomenduojama naudoti natūralius ingredientus – jogurtą, citrinų sultis, žoleles ir prieskonius, nepridedant didelio kiekio druskos ar majonezo.
Kitas kalakutienos kebabo privalumas yra minimali kenksmingų medžiagų susidarymo rizika tinkamai gaminant. Kad patiekalas būtų kuo saugesnis, mėsą geriau marinuoti bent 2-3 valandas ir virti ant vidutinės ugnies, kad nepridegtų.
Taigi, jei rūpindamiesi savo sveikata norite mėgautis gardžiais šašlykiniais, kalakutiena yra geriausias pasirinkimas. Jame dera subtilus skonis, dietinės savybės ir nauda organizmui, todėl šį sezoną jis yra tikras mėgstamiausias.
