Cinamoniniai blynai: šventinio kvapo deserto receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Kveplūs, švelnūs, su šilta cinamono užuomina – šie blynai tapo „TikTok“ hitu.

Ruduo – metas, kai norisi šiek tiek daugiau šilumos, daugiau prieskonių ir namais kvepiančių desertų. Štai kodėl grandinę užkariavo blynai su cinamono spirale, kuriuose vienu metu dera du ikoniniai desertai: amerikietiški blynai ir „sinabon“ bandelė. Sapor puslapis pasidalino receptu, kuris jau vadinamas šio sezono skiriamuoju ženklu.

Receptas

Ingredientai

blynų tešla

  • miltai 230 g
  • cukraus 3 v.š. l
  • kepimo milteliai 2 arb
  • pienas 290 ml
  • kiaušinis 1 vnt.
  • sviestas 60 g
  • grietinės 3 v.š. l
  • vanilės 1 arb
  • druskos ½ šaukštelio

cinamono įdaras

  • minkšto sviesto 6 v.š. l
  • rudojo cukraus 3 v.š. l
  • krakmolo 1 arb
  • cinamono 2 arb

sviesto glajus

  • cukraus pudros 120 g
  • kreminio sūrio 2 v.š. l
  • pienas 30 ml
  • vanilės ½ šaukštelio
  • druskos

Pasiruošimas

  1. Paruoškite cinamono spiralę. Mažame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, rudąjį cukrų, cinamoną ir kukurūzų krakmolą.
  2. Perkelkite mišinį į konditerinį maišelį arba maišelį su nupjautu kampu.
  3. Padarykite sviestinį kremą glaistu. Išplakite miltelius, grietinėlės sūrį, pieną, vanilę ir druską iki vientisos masės. Glajus turi būti tirštas, bet toks, kad lengvai tekėtų. Palikite ramybėje.
  4. Paruoškite tešlą. Pirmame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  5. Kitoje yra pienas, kiaušinis, grietinė, sviestas ir vanilė.
  6. Sumaišykite du mišinius, lengvai išmaišykite, tešloje gali susidaryti gumuliukų.
  7. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir lengvai patepkite aliejumi.
  8. Supilkite apie ¼ puodelio tešlos ant vieno blyno.
  9. Kai ant viršaus pasirodys burbuliukai, užtepkite spirale cinamono įdaro.
  10. Uždenkite ir virkite 5-6 minutes, kad spiralė karamelizuotųsi.
  11. Kartokite, kol baigsis tešla.
  12. Sukraukite šiltus blynus, gausiai apšlakstykite glaistu ir patiekite.

Patarimas

  • Dangtis yra būtinas; jo dėka įdaras tirpsta, karamelizuojasi, bet nedega.
  • Neapverskite blynų; spirale reikia kepti ant viršaus.
  • Jei norite lengvesnio varianto, kreminį sūrį galite pakeisti graikišku jogurtu.

Šie blyneliai puikiai tiks rudens savaitgaliui, kai norisi antklodės, arbatos ir kažko šilto, kvepiančio cinamonu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai