Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Kveplūs, švelnūs, su šilta cinamono užuomina – šie blynai tapo „TikTok“ hitu.
Ruduo – metas, kai norisi šiek tiek daugiau šilumos, daugiau prieskonių ir namais kvepiančių desertų. Štai kodėl grandinę užkariavo blynai su cinamono spirale, kuriuose vienu metu dera du ikoniniai desertai: amerikietiški blynai ir „sinabon“ bandelė. Sapor puslapis pasidalino receptu, kuris jau vadinamas šio sezono skiriamuoju ženklu.
Receptas
Ingredientai
blynų tešla
- miltai 230 g
- cukraus 3 v.š. l
- kepimo milteliai 2 arb
- pienas 290 ml
- kiaušinis 1 vnt.
- sviestas 60 g
- grietinės 3 v.š. l
- vanilės 1 arb
- druskos ½ šaukštelio
cinamono įdaras
- minkšto sviesto 6 v.š. l
- rudojo cukraus 3 v.š. l
- krakmolo 1 arb
- cinamono 2 arb
sviesto glajus
- cukraus pudros 120 g
- kreminio sūrio 2 v.š. l
- pienas 30 ml
- vanilės ½ šaukštelio
- druskos
Pasiruošimas
- Paruoškite cinamono spiralę. Mažame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, rudąjį cukrų, cinamoną ir kukurūzų krakmolą.
- Perkelkite mišinį į konditerinį maišelį arba maišelį su nupjautu kampu.
- Padarykite sviestinį kremą glaistu. Išplakite miltelius, grietinėlės sūrį, pieną, vanilę ir druską iki vientisos masės. Glajus turi būti tirštas, bet toks, kad lengvai tekėtų. Palikite ramybėje.
- Paruoškite tešlą. Pirmame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Kitoje yra pienas, kiaušinis, grietinė, sviestas ir vanilė.
- Sumaišykite du mišinius, lengvai išmaišykite, tešloje gali susidaryti gumuliukų.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir lengvai patepkite aliejumi.
- Supilkite apie ¼ puodelio tešlos ant vieno blyno.
- Kai ant viršaus pasirodys burbuliukai, užtepkite spirale cinamono įdaro.
- Uždenkite ir virkite 5-6 minutes, kad spiralė karamelizuotųsi.
- Kartokite, kol baigsis tešla.
- Sukraukite šiltus blynus, gausiai apšlakstykite glaistu ir patiekite.
Patarimas
- Dangtis yra būtinas; jo dėka įdaras tirpsta, karamelizuojasi, bet nedega.
- Neapverskite blynų; spirale reikia kepti ant viršaus.
- Jei norite lengvesnio varianto, kreminį sūrį galite pakeisti graikišku jogurtu.
Šie blyneliai puikiai tiks rudens savaitgaliui, kai norisi antklodės, arbatos ir kažko šilto, kvepiančio cinamonu.
