Braškių chia pudingas: paprastas receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Jis įkraus energijos ir bus naudingas organizmui

Šiame pudinge gausu skaidulų, taip pat augalinės kilmės omega-3 ir baltymų. Tai tobuli širdžiai sveiki pusryčiai. Šią naudą širdies sveikatai lemia ir skaidulų, ir omega-3 riebalų rūgščių gebėjimas sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje.

Aštuonios braškės suteikia būtiną vitamino C dozę, taip pat 8% jūsų dienos folio rūgšties poreikio.

Receptas

Ingredientai:

  • 3 valg. šaukštai chia sėklų
  • 1-2 valg. šaukštai medaus ar kito saldiklio
  • 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina)
  • 1/2 puodelio šviežių arba šaldytų braškių
  • kelių mėtų lapelių papuošimui
  • 1 stiklinė pieno (galite naudoti bet kokį)

Paruošimas:

  1. Sumaišykite chia sėklas, pieną, medų ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite, kad chia nesusidarytų gumuliukų.
  2. Palikite išbrinkti: uždenkite dubenį ar stiklainį dangteliu ir šaldykite 4 valandas arba per naktį. Per tą laiką chia sėklos sugers skystį ir suformuos tirštą, pudingą primenančią tekstūrą.
  3. Kol pudingas kyla, susmulkinkite braškes. Jei norite, galite šiek tiek susmulkinti, kad įgautumėte tolygesnę tekstūrą, arba palikti visą, kad susidarytų tekstūra.
  4. Kai chia pudingas bus paruoštas, dar kartą išmaišykite. Išdėliokite į puodelius ar lėkštes, ant viršaus užberkite griežinėliais pjaustytų braškių ir papuoškite mėtomis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai