Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Jis įkraus energijos ir bus naudingas organizmui
Šiame pudinge gausu skaidulų, taip pat augalinės kilmės omega-3 ir baltymų. Tai tobuli širdžiai sveiki pusryčiai. Šią naudą širdies sveikatai lemia ir skaidulų, ir omega-3 riebalų rūgščių gebėjimas sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje.
Aštuonios braškės suteikia būtiną vitamino C dozę, taip pat 8% jūsų dienos folio rūgšties poreikio.
Receptas
Ingredientai:
- 3 valg. šaukštai chia sėklų
- 1-2 valg. šaukštai medaus ar kito saldiklio
- 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina)
- 1/2 puodelio šviežių arba šaldytų braškių
- kelių mėtų lapelių papuošimui
- 1 stiklinė pieno (galite naudoti bet kokį)
Paruošimas:
- Sumaišykite chia sėklas, pieną, medų ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite, kad chia nesusidarytų gumuliukų.
- Palikite išbrinkti: uždenkite dubenį ar stiklainį dangteliu ir šaldykite 4 valandas arba per naktį. Per tą laiką chia sėklos sugers skystį ir suformuos tirštą, pudingą primenančią tekstūrą.
- Kol pudingas kyla, susmulkinkite braškes. Jei norite, galite šiek tiek susmulkinti, kad įgautumėte tolygesnę tekstūrą, arba palikti visą, kad susidarytų tekstūra.
- Kai chia pudingas bus paruoštas, dar kartą išmaišykite. Išdėliokite į puodelius ar lėkštes, ant viršaus užberkite griežinėliais pjaustytų braškių ir papuoškite mėtomis.
