Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Lavašo nereikia pirkti parduotuvėje, nes jis lengvai paruošiamas namuose
Lavašas yra nerauginta balta duona, pagaminta iš kvietinių miltų plono papločio, plačiai paplitusi tarp Kaukazo, Balkanų ir Artimųjų Rytų tautų. Jis taip pat sėkmingai naudojamas Ukrainos virtuvėje ruošiant įvairius užkandžius, „tinginius“ pyragus, pyragus ir kt. Jums nereikia pirkti pita duonos parduotuvėje, nes ją lengva paruošti namuose.
Kulinarijos tinklaraštininkė Olga Golovina pasidalino savo armėniško lavašo gaminimo receptu.
Armėniškas lavašas
Ingredientai 8 didelėms pita duonoms:
- miltai – 500 gr;
- verdantis vanduo – 320 ml;
- druska – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 2,5 šaukštai. l.
Paruošimas:
- Į miltus supilkite verdantį vandenį, įberkite druskos ir sviesto, šaukštu minkykite tešlą, o kai jos temperatūra bus maloni rankoms, rankomis minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą palikite 30 minučių po plėvele.
- Tešlą padalinkite į 8 lygius maždaug 100 gramų sveriančius gabalėlius, plonai iškočiokite ir apkepkite ant apverstos įkaitintos kepimo skardos iš abiejų pusių, kaip parodyta vaizdo įraše.
- Nedelsdami sudėkite gatavą pita duoną vieną ant kitos ir apšlakstykite vandeniu, kad jos išliktų minkštos. Jas taip pat reikia nedelsiant uždengti plėvele arba perpjautu maišeliu.
Šios pita duonos gali būti laikomos tris dienas kambario temperatūroje. Juos galima įdėti į maišelį ir užšaldyti. Naktį prieš naudojimą juos reikia atšildyti.
