Vištiena, troškinta svogūnų padaže: tobulo karšto patiekalo receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Vištiena troškinama dideliame kiekyje svogūno, kuris patiekalui suteiks sultingumo ir skonio.

Troškintos mėsos ir svogūnų padažas puikiai tiks prie beveik bet kokio garnyro, o ypač skanus bus su grikiais. Vištiena troškinama dideliame kiekyje svogūnų, kurie patiekalui suteiks sultingumo ir skonio. Kepimui naudokite bet kurią vištienos dalį: vištienos filė, šlauneles, blauzdeles.

Receptas

Ingredientai:

  • vištienos filė 800 g
  • svogūnas 300 g
  • česnako 2 skiltelės
  • sviestas 50 g
  • vandens 30 ml
  • ciberžolė 0,5 arb.
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos

Paruošimas:

  1. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką – gabalėliais.
  3. Į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą, tada svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  4. Suberkite česnaką, vištienos filė, vandenį, ciberžolę, maltus juoduosius pipirus, druską ir išmaišykite.
  5. Troškinkite uždengę ant mažos ugnies 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Prieskonius naudokite pagal savo skonį.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai