Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Vištiena troškinama dideliame kiekyje svogūno, kuris patiekalui suteiks sultingumo ir skonio.
Troškintos mėsos ir svogūnų padažas puikiai tiks prie beveik bet kokio garnyro, o ypač skanus bus su grikiais. Vištiena troškinama dideliame kiekyje svogūnų, kurie patiekalui suteiks sultingumo ir skonio. Kepimui naudokite bet kurią vištienos dalį: vištienos filė, šlauneles, blauzdeles.
Receptas
Ingredientai:
- vištienos filė 800 g
- svogūnas 300 g
- česnako 2 skiltelės
- sviestas 50 g
- vandens 30 ml
- ciberžolė 0,5 arb.
- maltų juodųjų pipirų
- druskos
Paruošimas:
- Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką – gabalėliais.
- Į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą, tada svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
- Suberkite česnaką, vištienos filė, vandenį, ciberžolę, maltus juoduosius pipirus, druską ir išmaišykite.
- Troškinkite uždengę ant mažos ugnies 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Prieskonius naudokite pagal savo skonį.
