Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galite sukurti tikrą kulinarinį šedevrą
Jei ieškote naujo, originalaus vištienos filė kepimo būdo, kuriame dera lengvumas, nauda ir ryškus skonio akcentas, atkreipkite dėmesį į šį receptą.
Ant greipfrutų ir laimo lovos kepta vištiena ne tik stebina nestandartiniu ingredientų deriniu, bet ir džiugina subtilia tekstūra bei išskirtiniu aromatu. Patiekalas bus puiki idėja šeimos vakarienei ar romantiškam pasimatymui, o kaip jį paruošti aprašyta puslapyje samura_cooking.
Šis receptas pasižymi sudėtingu paprastumu. Švieži citrusiniai vaisiai ne tik suteikia patiekalui pikantišką aromatą, bet ir veikia kaip natūralus marinatas bei sušvelnina vištienos filė struktūrą. Greipfrutai – vitamino C, antioksidantų ir eterinių aliejų šaltinis – derinami su medumi ir sukuria natūralų glajų, kuris padengia mėsą blizgia, skania plutelė.
Receptas
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė
- Greipfrutas
- Kalkės
- Alyvuogių aliejus 2 v.š. l
- Medus 1 a.š.
- Druska
- Prieskoniai (galite naudoti paprikos, juodųjų pipirų ir česnako miltelių mišinį) ½ šaukštelio
Pasiruošimas
- Paruoškite orkaitę, įkaitinkite iki 190°C.
- Padarykite keletą negilių pjūvių per filė, neperpjaudami iki galo. Taip marinatas geriau įsiskverbs į mėsą.
- Padarykite „valtelę“: iškirpkite gabalėlį pergamentinio popieriaus ir suformuokite jį į laikiną dubenį – valtį, kurioje bus sultys ir aromatai.
- Ant valties dugno padėkite greipfrutų ir laimo griežinėlius. Jie sudaro kvapnų guolį filė.
- Sudėkite filė ant citrusinių vaisių griežinėlių.
- Mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, druską, prieskonius ir šlakelį greipfrutų sulčių.
- Vištieną gausiai aptepkite skonių mišiniu.
- Ant viršaus lengvai užklijuokite pergamentą – ne sandariai, o taip, kad indas išlaikytų voko formą.
- Įdėkite valtį į kepimo indą ir kepkite 25-30 minučių.
- Patiekite karštą, jei norite, papuoškite šviežių mėtų šakelėmis, petražolėmis ar mikrožalumynais.
Jei norite sodresnio skonio, į marinatą galite įlašinti kelis lašus sojų padažo arba šiek tiek tarkuoto imbiero. O jei norite ko nors egzotiško, pabandykite įberti žiupsnelį Kajanos pipirų arba malto kario.
Šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galima sukurti tikrą kulinarinį šedevrą. Patiekalas atrodo įspūdingai, greitai pagaminamas, o skonis įsimenamas ilgam. Išbandykite ir tegul jūsų virtuvė prisipildo citrusinių vaisių gaivumo ir namų komforto aromato.
