Nuotrauka: iš viešų šaltinių Prieš įsinešdami malkas į savo namus, įsitikinkite, kad jūsų rąstai yra sausi ir pilnai pagardinti.
Užkurti ugnį krosnyje ar židinyje nėra taip paprasta. Yra keletas svarbių dalykų, į kuriuos reikia atsižvelgti. Pats metas pasiklausyti „Gards Illustrated“ ekspertų, kurie papasakos, kaip tinkamai užkurti ugnį.
Prieš įnešdami malkas į namus, įsitikinkite, kad jūsų rąstai yra sausi ir pilnai pagardinti, ir naudokite gerą rūšių derinį, nes jos degs skirtingu greičiu. Svarbu, kad po ranka būtų pakankamai ingredientų, ypač šaltomis, drėgnomis naktimis. Šalia laužo laikykite pilną krepšį malkų, kad ją būtų galima akimirksniu naudoti.
Uždegimo medžiagos
Pradėkite nuo gero sluoksnio laisvai susuktų laikraščių rutuliukų. Kiekvieną lapą suglamžykite atskirai. Taip oras gali patekti į jų vidų.
Rinkitės kuo skaiduliškesnį popierių, t. y. nepadengtą, neblizgų laikraštį.
Įdėkite dosnią saują degiklio
Išdžiovinkite mažas medžio drožles, kad užsidegtumėte. Pirmiausia sulenkite mažus gabalėlius, o tada didesnius. Nedėkite rąstų horizontaliai. Stenkitės sukrauti gabalėlius vertikaliai vienas ant kito ir nepakuoti jų per sandariai.
Žinoma, galima naudoti ir jau paruoštą ugnį, kuris parduodamas prekybos centruose.
Sukraukite rąstus, palaipsniui didindami jų dydį
Jei jūsų krosnelė ar židinys yra pakankamai didelis, pridėkite mažų rąstų vienu metu, pradedant nuo mažiausio dydžio ir pereinant prie didesnio. Jūsų tikslas – sukurti pakankamai karštą anglių sluoksnį, kad užsidegtų dideli rąstai, kai juos dedate po vieną.
Apšvieskite keliose vietose
Palieskite degtuką (arba žiebtuvėlį ir pan.) prie popieriaus kuo daugiau vietų, kad suteiktumėte didžiausią galimybę, kad veiks bent vienas pliūpsnio taškas. Jei laikysitės aukščiau pateiktų nurodymų, jūsų ugnis atgys per minutę ar dvi. Nenusiminkite ir netrukdykite krūvos, kitaip susikaupęs karštis išbėgs.
