Kaip pasigaminti ploną naminį lavašą

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Lavašas gali būti naudojamas šavarmai, įvairiems vyniotiniams, greitiems pusryčiams arba tiesiog patiekiamas vietoj duonos

Naminis lavašas yra puiki alternatyva parduotuvėje pirktam lavašui. Vos iš trijų ingredientų, kuriuos visada rasite savo virtuvėje, galėsite pasigaminti skanios plonos pitos duonos namuose.

Jo paruošimo ypatumas yra tas, kad tešlą reikia iškočioti labai plonai iki skaidrios. Lavašas gali būti naudojamas šavarmai, įvairiems vyniotiniams, greitiems pusryčiams arba tiesiog patiekiamas vietoj duonos.

Receptas

Ingredientai:

  • kvietiniai miltai 350 g
  • vandens 180 ml
  • augalinis aliejus 2 v.š. l.
  • druskos 0,5 arb.

Paruošimas:

  1. Karštame vandenyje ištirpinkite druską.
  2. Miltus persijokite į dubenį. Padarykite įdubimą ir užpilkite karštu vandeniu, augaliniu aliejumi ir minkykite tešlą, iš pradžių šaukštu, tada tešlą dėkite ant lengvai miltais pabarstyto stalo ir minkykite tešlą rankomis 5-10 minučių. Surinkite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite kambario temperatūroje 20-25 min.
  3. Tešlą padalinkite į dvylika lygių dalių, iškočiokite rutuliukus ir uždenkite plėvele, kad neišdžiūtų. Paviršių pabarstykite miltais, paimkite vieną rutuliuką, rankomis padarykite plokščią pyragą, o tada kočėlu susukite į ploną sluoksnį, bandydami suteikti apskritimo formą. Tuo pačiu būdu paruoškite visas pita duones.
  4. Kepame sausoje, gerai įkaitintoje keptuvėje apie 20-30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Vandenyje pamirkytu šepetėliu aptepkite pita duoną ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite 15-20 minučių. Tada supilkite į maišelį ir laikykite šaldytuve.

Patarimas:

  • Jei kraštai nelygūs, tada apskritimą galima iškirpti lėkšte.
  • Visus papločius patartina iškočioti iš karto, nes pita duona iškepa labai greitai.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai