Nuotrauka: iš atvirų šaltinių Yra desertų, kurie ne tik nekenkia figūrai, bet ir gali būti sveiki
Numesti svorio nereiškia visiškai atsisakyti saldumynų. Yra desertų, kurie ne tik nekenkia figūrai, bet ir gali būti sveiki, nes juose yra baltymų, skaidulų, sveikųjų riebalų ir minimaliai pridėtinio cukraus. RBC-Ukraine pasakoja, kokius 5 sveikus desertus galite valgyti kiekvieną dieną.
Subtilus varškės troškinys be cukraus
Varškė yra puikus baltymų šaltinis, kuris užpildo jus ir padeda išlaikyti raumenų masę lieknėjant. Šiame užkepe, skirtingai nei klasikinėse versijose, nėra cukraus, o pasaldinamas bananu ar nedideliu kiekiu medaus.
- Ingredientai (2 porcijoms): varškė 5% – 200 g, kiaušinis – 1 vnt., bananas – 1 vnt. (arba 1 šaukštelis medaus), kukurūzai arba avižiniai dribsniai – 1 valg. l., Vanilė, cinamonas – pagal skonį.
- Paruošimas: Tiesiog sumaišykite visus ingredientus trintuvu arba šakute iki vientisos masės. Sudėkite mišinį į nedidelę skardą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Galima patiekti su mėgstamomis uogomis arba natūraliu jogurtu.
Chia pudingas su uogomis
Chia sėklos – tikras supermaistas lieknėjimui. Juose gausu skaidulų, omega-3 riebalų rūgščių ir baltymų. Susilietus su skysčiu, chia formuoja gelio pavidalo struktūrą, kuri suteikia pudingui įdomios tekstūros ir skatina ilgai išliekantį sotumo jausmą.
- Ingredientai (1 porcijai): Augalinis arba karvės pienas – 150 ml, Chia sėklos – 2 v.š. l., Medus arba datulė – 1 šaukštelis. (arba visai be saldiklio), Uogos – 50 g.
- Paruošimas: Pieną, chia sėklas ir saldiklį (jei naudojate) sumaišykite stiklinėje. Palikite 10 minučių, vėl gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Uždenkite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas, geriausia per naktį, kad būtų tobula konsistencija. Prieš patiekdami įdėkite šviežių arba atšildytų uogų.
Šokoladinis avokadas Avokadų putėsiai
Šis desertas – tikras atradimas šokolado mėgėjams. Vietoj grietinėlės ir cukraus naudojami sveiki ingredientai: prinokęs avokadas suteikia kreminės tekstūros ir jame yra sveikų mononesočiųjų riebalų, bananas suteikia saldumo, o kakava – sodraus šokolado skonio.
- Ingredientai (2 porcijoms): avokadas – 1 prinokęs, bananas – 1, kakavos milteliai – 2 šaukšteliai, medus arba stevija – pagal skonį, augalinis pienas – 2-3 šaukštai. l. (norima konsistencija).
- Paruošimas: Sudėkite visus ingredientus į trintuvą ir plakite iki vientisos, orios putėsių konsistencijos. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad putėsiai atvėstų ir stabilizuotųsi. Galima patiekti apibarsčius maltais riešutais arba papuošus uogomis.
Traškūs obuolių traškučiai
Jei norite kažko traškaus, bet be papildomų kalorijų ir cukraus, obuolių traškučiai yra puikus pasirinkimas. Tai paprasčiausias ir natūraliausias desertas, kuriame gausu skaidulų.
- Ingredientai: Obuoliai – 2 vnt., Cinamonas – neprivaloma.
- Paruošimas: Obuolius kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (kuo plonesni, tuo traškesni bus traškučiai). Vienu sluoksniu dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Jei norite, pabarstykite cinamonu. Kepkite orkaitėje 350 °F temperatūroje 1–1,5 valandos, retkarčiais apversdami, kol griežinėliai išdžius ir taps traškūs. Taip pat galite naudoti sausintuvą arba net išdžiovinti keptuvėje be aliejaus ant silpnos ugnies.
Jokių kepinių baltymų batonėlių
Šie batonėliai yra puikus užkandis ar desertas, kai reikia energijos ir papildomos baltymų dozės. Juos lengva paruošti ir nereikia kepti. Datos suteikia natūralaus saldumo ir sujungia sudedamąsias dalis.
- Ingredientai (4-5 batonėliams): avižiniai dribsniai – 100 g, datulės be kauliukų – 100 g, riešutai (graikiniai riešutai, migdolai) – 30 g, kakava – 1 šaukštelis, baltymai (nebūtina) – 1 kaušelis, kokoso drožlės – 1 šaukštelis. (už įbėgimą).
- Nurodymai: Sudėkite avižas, datules, riešutus, kakavą ir baltymus (jei naudojate) į maišytuvą. Malkite, kol gausite lipnią, vienalytę masę. Jei masė per sausa, galima įpilti šaukštą vandens ar pieno. Iš gauto mišinio suformuokite nedidelius batonėlius ir, jei norite, apvoliokite kokoso drožlėse. Padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai, kad batonėliai sustingtų.
